Tisdag. Bara några ynka dagar kvar till sommarlov. Längtar så sjuuuukt mycket. Det är segt att gå till skolan nu. Speciellt när man börjar 1300 och går till 1600... Blä! Jag börjar hellre tidigt och slutar tidigt. Nu när man får vara hemma halva dagen först känns det extra jobbigt att pallra sig iväg.

Så, nu har jag gnällt färdigt. Eller, jag kan ju gnälla lite till. Har antagligen fått "hälsporre" (plantar fasciit) också. Dumma fot. Men Martin hade lärt sig en tejpning igår som skulle hjälpa. Vi hoppas på den.

Här kommer en bild från i söndags när vi gav oss ut till Fiskebäcks klippor igen för lite sol och bad.

Så känns det nu. Göteborg har gått från regn/blåshål till solens paradis med ljumma, nej förlåt mig, VARMA vindar. Helt otroligt.

Har precis kommit in och hämtat andan efter en 8,5 km löpning. Det gick inte fort kan jag säga - det var så sjukt varmt! Men jag klagar ABSOLUT INTE. Jag älskar sommaren och värmen och solen.

Ville väl mest säga det. Det är varmt. Mmmmmm. Vaaaaarmt.

Rapport från en nöjd tjej med (citerar min kusin, 10 år) "glada hormoner" i överflöd :) bra att de lär sig sånt i skolan! Träning ger glada hormoner :)

Juste, följ mig gärna på instagram :) där uppdaterar jag då och då, t.ex. Kom detta upp nyss:

Är så inspirerad efter gårdagens besök på thorax på Karolinska. Det var helt fantastiskt vad man kan göra.

Jag hann vara med på två operationer och fick faktiskt assistera (pytte)lite på den ena :D

Jag var där 0700-1800 och det var så kul! Om ni är intresserade får ni läsa vidare:

Den första operationen jag fick se var en klaffreparation där man först inte visste om det skulle behöva lagas två klaffar eller bara en. Det visade sig att det var två (tricuspidalis och mitralis) som skulle fixas till på samma gång - när man nu ändå skulle såga upp bröstkorgen liksom.

Det var väldigt fascinerande att stå vid patientens huvudända och se ned på en öppen bröstkorg där hjärtat ligger. Eftersom jag är så kort fick jag stå på en ganska hög pall och såg då väldigt bra.

Fem timmar senare var operationen slut och det resulterade i att en klaff blev lagad och en klaff helt utbytt. Kalvklaff blev det där istället.

En snabb lunch och sen upp och köra igen. Den här gången fick jag "skrubba in" också. D.v.s. steriltvätta mig och stå på "rätt" sida operationsbordet. Denna gången handlade det om den vanligaste operationen som utförs på thorax - en by-pass.

Jag och en ung läkartjej fick stå nere vid patientens ben och pilla ut en ven samtidigt som huvudkirurgen sågade upp bröstkorgen och fixade allt där uppe.

Jag fick till och med hjälpa min kollega för dagen med att hålla i grenar till vår utvalda ven och även också klippa bort en av dessa grenar. När vårt arbete var klart på benet ställde jag mig vid huvudändan och narkospersonalen igen (precis som vid den första operationen) och såg sedan därifrån hur vår utplockade ven lades på plats vid de kranskärl i hjärtat som behövde passeras.

Sammanfattningsvis fick jag alltså se det jag ville se (en klaffoperation) och sedan även assistera (höhö..) en by-pass! :D två helt fantastiska operationer och min födelsedag var gjord!