Tänk att februari snart är slut! Det känns som att tiden går fortare och fortare ju äldre man blir. Hade en givande diskussion om detta på gårdagens lunch med mina fellow läkarstudenter där vi undrade om det finns någon fysiologisk förklaring till hur snabbt man uppfattar att tiden går. Och om det varierar med ålder. 

Hursomhelst börjar det komma små små känslor av vår då och då. Jag älskar våren! Och sommaren för den delen. Längtar!

Har gått fyra dagar på neurologikursen och lärt mig de väsentligaste grundkunskaperna för att klara att bygga på resten av kursen. Nästa vecka går jag ut på VFU och då är jag på neurokirurgen :) Eftersom jag jobbade på NIMA (neurointermediär avdelning) förra sommaren känner jag nog igen en del men det blir ju självklart annorlunda eftersom jag nu är där i rollen som läkare till skillnad från sommarjobbet som undersköterska. Någon/några neurooperationer blir det också nästa vecka. Och en neurokirurgjour på måndag. En kickstart på veckan!

Men det är nästa vecka. Nu tänker jag mest på helgen som ligger framför mig. Jag är så glad för Martin vill köpa en ny skinnjacka. Jag älskar när Martin köper något nytt lite dyrare, som skor eller ytterkläder, eller kostym eller en fin kashmirtröja (den sistnämnda is yet to come, men den finns i drömmen). Jag älskar att köpa saker till mig också, men det var väl inget nytt. Kanske man skulle få unna sig något nu när jag får gymkort gratis på Friskis och dessutom får tillbaka mellanskillnaden på det kort jag har nu. Det är verkligen superschysst av dem att de gör så :)

Imorgon är det fredag och jag ska slå mig ner med godispåsen framför Let's dance. Tycker det är kul att Kenza är med :) heja heja! 

En vacker dag när jag är känd för något ska jag också vara med i Let's dance och framförallt: På spåret. Längtar! Måste dock fortfarande lista ut hur jag ska bli känd. Får väl bli en framstående läkare på något sätt. Som syns i tv. Men ingen fråga doktorn. Nånting annat...
Läste just Lovisas inlägg och blev pepp på att skriva ett jag med. Det här med grupptryck, en bra grej tycker ni inte? ;) Agnes, Matilda - vi väntar fortfarande för att ni ska falla för det. 

Jag sitter på spårvagnen just nu. Åker 8:an till korsvägen. Där byter jag till 5:an och tar mig hela vägen bort till Östra sjukhuset och simulatorövningen som är mitt andra "måste" den här veckan. (Det första måstet i måndags gick smidigt = muntan gick bra!). På simulatorövningen ska vi öva på ABCDE. Det är svåra grejer vi gör på läkarutbildningen förstår ni. Top notch. 

Mitt tredje och sista måste den här veckan kommer på lördag i form av föreningsprepen på Friskis. Då tar man verkligen beslut om att man ska bli ledare. Ska jag backa ur, ska jag fortsätta? Cliff hanger...

Min vakna tid annars just nu går mycket åt till Pretty Little Liars, vilket gör att jag känner mig som typ 15 år. Men det är trevligt. Bra serie. Lite läskig!!! Lagom läskigt för mig som hade min högsta tålighet för skräckfilm när jag var typ 12.

Nu är jag snart framme för spårvagnsbyte så nu avslutar vi för den här gången. På återseende vänner!Blev förkyld från en minut till en annan igår och nu ligger jag här och snörvlar efter att Martin gått till jobbet (inte jagärsåledsenochensam-snörvling utan jagärsåförbaskatförkyldhurgickdettill-snörvling)...

Förstår själv att jag måste haft något litet virus i kroppen redan någon dag innan minuten jag blev förkyld igår men det var så sjukt. Som att trycka på en knapp så var jag helt plötsligt uschlig. 

Tur att jag har två extremt lugna veckor. Det är nästan pinsamt att berätta hur slappa veckor jag har framför mig, men jag gör det ändå :) Den här veckan ska jag bara muntaplugga med Sofie och Cissi. Det tordes bli ganska lugnt och skönt för jag tror (hoppas!) att vi inte glömt bort all invärtesmedicin bara för att tentan är skriven. Nästa vecka har jag fått lyckan att ha munta kl. 1000 på måndag morgon. Det betyder att jag är ledig resten av veckan (förutom en rolig simulatorövning 0800-1200 på onsdagen). Men fattar ni!? Det är nästan som ett sportlov!!! Och sport blir det ju för OS är ju igång :)

Livet är rätt bra ändå.

Hälsningar,
Förkylningen från ingenstans