Sista delen av resan, häng med!
 
27 december

Den här dagen hängde vi med min farbrors gamla kompis, som är helt tokig. Han är ganska framgångsrik och exporterar tyger, ex. överkast och annat, till IKEA, Jysk, Hemtex...
 
Detta är inte hans tyger utan det är en annan liten affär där jag handlade pashminasjalar.
 
 
Efter jakten på den perfekta pashminan tyckte vi att det var dags för lunch.
 
Här är en bra restaurang i Lahore: X2.
 
 
Sedan ville vår framgångsrika vän visa oss sin fabrik, som numer inte är en fabrik längre. Han har sin produktion i Karachi nu och fabriken har blivit omgjord till lokal för bröllopsfest. Här kan fyra olika bröllopsfester hållas samtidigt!
 
 
En av de fyra salarna, dukade till fest.
 
Det var fullbokat nu i deras högssäsong för bröllop (vintern - tiden då sminket inte rinner nedför kinderna på bruden p.g.a. extrem hetta). De älskar vintern, och regn. Lite skillnad från Sverige, där vi älskar sommaren och solen.
 
Efter visningen av bröllopslokalerna åkte vi till hans brors hus (eller vem det nu var... minns inte). Det var annorlunda än vad man är van vid.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ursäkta för de suddiga bilderna, var nog lite upptagen med att vara fascinerad. 
 
Det var två, eller tre? (minnet sviker igen), barn där i huset. En av dem var typ 13 år och blev kär i mig. Eller alltså, ni fattar, en liten tjej som ser en stor tjej (dessutom västerländsk) --> förebild uppstår. Dock var den här unga damen väldigt van vid att få som hon ville, så förebild byttes snabbt till slav. Skulle vara med på otaliga selfies och sedan bossade hon runt mig på ägorna där jag skulle posa i än den ena och än den andra posen. Här kommer de mindre pinsamma bilderna:
 
 
 
Ja, ni kan ju tänka er hur de mer pinsamma bilderna såg ut.
 
28 december

Resan började närma sig sitt slut och vi hade ännu kvar att träffa pappas bästa vän. Mycket trevlig man måste jag säga. Välutbildad men väldigt vanlig till sättet, inga flådigheter. Och: detta var den enda(!!!!) under hela vistelsen i Pakistan som använde säkerhetsbälte i bilen. Bara det gjorde ju att han växte i mina ögon.
 
Har tyvärr ingen bra bild från dagen.
 
29 december

Dagen bjöd på en liten kik i olika affärer, inget speciellt. På kvällen skulle vi äta middag med en av pappas vänner som har varit hos oss i Sverige flera gånger. Han är en mycket rolig man som gillar att prata. Nu fick vi åka på middag med hela hans familj. Det var så typiskt att han hade bokat bord på det där lyxhotellet där vi tidigare hade varit på "afternoon tea", men på hotellet fanns typ fyra olika restauranger så det var iaf inte på precis samma ställe.
 
Det var sjukt god mat här och jag fick äta fisk - mmmm! Det var länge sedan!

30 december
Vi var ute och letade lite om det skulle finnas något kul att köpa innan hemfärd tidigt nästa dag, men hittade inget skoj. Här var vi ganska inställda på att komma hem snart, så vi packade och förberedde oss.
 
Trappan upp till vår lägenhet
31 december
Vaknar av att Martin säger: NEJ. Sen följde försening på försening för vårt plan och nyårsafton blev inte riktigt som vi tänkt:
 
Chips och cola får man iaf ha på nyår. Jag och mamma surar lite, hehehe.
 
Det var sista bilden från Pakistan - sedan följde en resa hem 1 januari som blev väääldigt annorlunda. Spenderade natten i Istanbul 1-2 januari och tillslut, 48h försenade, kom vi hem till Stockholm efter en fantastisk inflygning över Södertörn och rakt över stadskärnan <3 Det var kortversionen.
 
(Som tur var fanns bra shopping på Istanbuls flygplats, så lite glad kunde man vara iaf!)
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej