Hej ni få, trogna, älskvärda sötnosar som följer mig!
 
Det är redan 2015 och jag lyckades ändå hyfsat med bloggen under det gångna året, fick ihop 59 inlägg. Det kan jag ju satsa på att slå det här året.
 
Det var länge sedan jag skrev till er och det är mycket som hänt sedan sist. Här kommer en lista (för mig som lider av lätt, lätt Aspberger är det alltid skönt att göra listor):
 
1. Den 20/12 åkte jag och Martin till Pakistan
...där vi joinade mamma och pappa för tio dagar (som blev elva) hos släkten. Jag gör nog ett eget inlägg om Pakistanresan, det är mycket att säga - om ni är intresserade såklart!
 
Smakprov från Pakistan, stora kontraster
 
2. Mamma och pappa har flyttat till Portugal

Ja, herregud, vilka modiga föräldrar jag har. De har alltså sålt huset, packat väskorna och dragit iväg för att bo i Portugal på obestämd tid. Skönt för dem! Jag ska åka och hälsa på i april, då lär det vara riktigt varmt och gott där. FaceTimeade med dem idag efter tentan (punkt 8 på listan)
Det är redan blom i Portugal. 
 
3. Vi har en bil :o

...och han heter Abbe! Hur vi (jag) kom på det namnet är en annan historia. Välkomna ner till Göteborg så tar vi en sväng - dock inte med mig som förare. I sommar blir det nog till att försöka övningsköra och kanske satsa på att ta det där körkortet... Det skulle kännas skönt. Även om Martin är noga med att påpeka att "även om du har körkort så kommer du typ aldrig få köra". Vet inte om det betyder att han tror att kommer vara en dålig bilförare?!
 
 
4. Vi har shoppat (hihihihihi)

Lite av shoppingen gjordes på Istanbuls flygplats, en plats på jorden jag och Martin vid det här laget kan utan och innan. Det är en del i berättelsen om Pakistanresan så jag tror jag lämnar det till senare. 
Jag på Istanbuls flygplats utanför mitt shoppingställe... hehehe
 
En annan del av shoppingen är gjord här hemma på den helt fantastiska rean som NK har! Martin har köpt en ny vinterjacka från Moncler <3 och en skjorta samt en tröja från Raffe (alltså Ralph Lauren). Själv har jag, med lite påknuffningar från Martin (den nya shopoholicen i familjen!?) blivit ägare till ett par supersnygga lackloafers från ett av de stora italienska märkena. Sådan materiell lycka! Hemskt. Men någon svaghet får man väl ändå ha!?
 
5. Jag har varit på den mest AMAZEBALLS festen ever!

Friskis hade en starta-året-på-bästa-sätt-fest med temat "We are family". Det är verkligen känslan som ledare (och motionär hoppas jag!) på Friskis - man är en familj. Så sjukt bra fest! Kanske gör ett litet eget inlägg om det med, det här blir väldigt långt märker jag...
 
6. Jag har pluggat

Kirurgikursen har ju rullat på hela hösten och hur duktig man än är under terminen går man alltid in i en amagad-det-är-snart-tenta-fas och pluggar järnet. Denna fas har varat mellan 6/1-11/1. Dock har den ändå varit kontrollerat såtillvida att jag bara suttit mellan 08.30-15.30 tillsammans med mina kära vänner. Förutom i lördags när jag satt lite själv på förmiddagen och sen hängde med Sofie från kl. 14.00 till 23.30! Haha, har aldrig pluggat så mycket på en dag. Men vi gjorde såklart annat också; ex. stod på varsinn cross-trainer på Friskis och pratade igenom en gammal tenta. Gick och handlade, gjorde middag... Det var en mysig dag! Inte lik någon annan lördag.
 
7. Jag har lett mitt första intensivpass!

Jag har ju förstås hållt ett nytt medelpass också, och det var jättenervöst! Men intensiven är ju helt nytt för mig och det är verkligen min utmaning den här terminen att få till det på ett så bra sätt som möjligt. Det gick bra igår men jag ser fram emot att utvecklas med passet och bli starkare och orka göra allt bättre. 
 
8. Jag har skrivit kirurgitenta

Dagens bravad. Det var en s.k. MEQ-tenta där man endast får plocka upp ett papper i taget och inte ta ett nytt förrän det förra ligger på golvet. Man får "svar" hela tiden på det man just skrivit. På det sättet vet man ju ungefär hur det gått för en och vet ni? Jag tror (man vet ju aldrig!) att det gick bra! Redan imorgon får man svaret - de är så effektiva på kirurgkursen! Har man klarat tentan väntar en munta/praktisk tenta senare i veckan. Min är på torsdag. Där ska man få två olika "fall" inom två olika kirurgiska områden och lösa dem, kan ex. vara en lärare som spelar patient där man ska ta anamnes/status o.s.v. Det blir nog bra. Jag tycker generellt sett att muntor är lättare än skriftliga tentor, men det blir ju såklart mer tydligt när man inte kan, för där står man, rakt upp och ned. Men det kommer ju inte hända mig.....

Kommentera

Publiceras ej