Idag har jag assisterat på min första galloperation. Ensam assistent :) det var kul. När vi, eller kirurgen och inte så mycket jag egentligen, hade jobbat och tillslut fått ut gallblåsan i en liten påse (man gör titthålskirurgi i första hand nuförtiden om ni inte visste det) så var det dags att öppna upp gallblåsan och titta och känna (för att se att väggen känns bra och inte har några skumma förhårdnader eller så). Klipp klipp och ut trillar typ 10 st majskornsstora gallstenar. Så äckligt! Men coolt! 


Två veckor på KAVA sa bara swoosh! De första två dagarna kändes lite förvirrade och "nya" men sen kom man väldigt fort in i det och nu när jag har skulle gå tillbaka till akuten förra lördagen så var jag SÅ ur fas. Hade glömt bort hur man gjorde typ. Liksom, glömde bort att ta ett status på min första patient jag träffade.... Pinsamt! Men jag gick in igen och tog ett status så det var inge mer med det. 

Men nu har jag kommit in i det igen tror jag. Lite småtrött är man ju som vanligt efter en sjudagarsvecka förra veckan och sex dagar denna vecka. Ser fram emot imorgon kl. 2100 när jag slutar för dagen och veckan. Sen blir det en fyradagarsvecka :) Yey! Tis-fre, varav jag tis-tors går som extra och kanske kanske kanske kan jag få vara just det. Sålänge inte någon är sjuk och jag måste täcka för denna någon så är man "fri", dvs. man går till operation och får vara med och leka :) 

Jättetråkigt att jag bara skriver om jobbet men som ni kanske förstår av mina veckor av sju/sex dagar på jobbet är det inte mycket annat som händer. Tragiskt. Ok, nu ska jag framöver fokusera på att BARA skriva om saker UTANFÖR jobbet. 

Här är den första saken som jag kommer på: har ni sett Suits? Det är kul! Martin gillar det och jag tycker också det är kul. Det är kul. Lovar! Annars hade jag inte kollat på det. 

Igår åt vi inte tacos som vi vanligtvis gör. Vi åt ost och kex. Och drack vin :))) gott! Men idag, alldeles strax, så blir det...... Tacos!!!! Älskar tacos. 

Vi tog en promenad nu här innan maten. Det var skönt och nu är man trött. Förtjänar lite tacos och godis nu :)
Hej hopp i stugan!
Snart är det jul, har ni tänkt på det? :) vad mysigt det ska bli! 

Ikväll är jag ensam hemma för Martin är på halv åtta-middag. Jag ska laga korv och makaroner. Man orkar inte göra något ordentligt när man är ensam. Jag skulle nog leva på korv, pasta, pesto, yoghurt, bröd och russin om inte Martin fanns. Tur att han inte är på halv åtta varje dag... 

Idag har jag haft min första dag på jobbet efter min lediga vecka. Det kändes lite tråkigt imorse men dagen har ändå gett mig mycket. Jag bättrar på mitt självförtroende varje dag jag jobbar. Mycket händer när man är på akuten men som idag när jag har varit på avdelning kan jag säga att det nästan händer ännu mer. Eller, så känns det nu iaf eftersom jag inte varit själv på avdelning mer än någon dag förut, och varit på akuten ganska mycket. 

Nu har jag två veckor på KAVA (kirurgisk akutvårdsavdelning) och jag har sju patienter att rå om. Det låter kanske lite men, iaf som ny, är det ganska lagom eller ibland lite mycket. Man ska ronda med sjuksköterskan, gå runt till alla patienter, ringa massa konsultsamtal, skriva anteckningar på varje patient, gå på röntgenrond, skriva ut någon eller några och därmed skriva en "vård- och läkemedelsberättelse" till patienten och diktera en slutanteckning till journalen. Svara på frågor. Det är många små grejer som tillsammans gör en dag. 

Har ni somnat eller? Jaja. Godnatt då! :) vi hörs igen en annan dag!