Sustainable Luxury by Amina

5 tips som får dig att lyckas med "black friday"-shoppingen

Publicerad 2016-11-22 14:43:00 i Inspiration, Timelapse,

På fredag är det "Black Friday". Förstås ett säljknep från de stora staterna i väst för att kicka igång julhandeln ordentligt, men man kan ju inte inte gilla rea (eller?). Jag har tidigare varit en typiskt dålig reashoppare, men med åren och med lite hjärnverksamhet så har jag lyckats mogna och bli bättre på hitta riktiga godbitar både på rea och på outlets. Har ju besökt Chic Outlet i både Paris och London och på annandagen lämnar jag ju mitt kära Stockholm för Florida - och visst finns det även där en outlet att besöka. Som ni förstår så är jag taggad! Men som sagt är det redan nu på fredag dags för en riktigt bra rea-dag. Det var faktiskt när jag upptäckte Black Friday för tre år sedan som jag knep min Hervé Léger-klänning från The Outnet. Rea på outlet alltså - vilken fullträff!
 
Instagrammade såklart genast en bild med följande bildtext: "Vet inte vad det här med "black friday" är för något men det har gjort mig till världens lyckigaste ägare av en #hervéléger till 30% av originalpriset 💰🎉 #theoutnet"
 
Med det kommer här lite handfasta tips för er på hur man kan tänka hållbart på fredag:
 
1. Förbered en lista
Förberedelser är A och O inför all typ av outlet eller reashopping, men ta det lugnt! Det är inga förberedelser som tar lång tid. Det enda du behöver är penna och papper (eller kanske mer troligt: din mobil) och en kort punktlista på vad du egentligen är ute efter - och håll dig till det!
 
Vill man förbereda sig riktigt noga så är det såklart ett hett tips att öppna garderoben och kolla vad man egentligen har där innan man ger sig ut på shoppingtur.
 
2. Kom i tid
Kanske mer gäller mellandagsrea eller sommarrea, men även på black friday skulle jag, om jag hade möjlighet, satsa på att komma när butiken öppnar. Då har du såklart störst chans att hitta någonting du gillar och som fortfarande finns i din storlek. 
 
Extatips: Black Friday-shoppa på nätet istället för att slippa trängsel i butik
 
3. Välj det klassiska
Även om det är rea så är det ingen ursäkt för att tänka på användbarheten. Att tänka klassiskt kanske kan uppfattas som tråkigt men reaköp som inte riktigt är genomtänkta ur användningsbarhetssynpunkt kan bli dyra historier i längden, även om de inte är det i stunden. Plötsligt har du tre vinterjackor men ingen i en färg som alltid är rätt.
 
 
4. Tappa inte bort dig själv
Man kan bli riktigt tokig av rea - fråga mig... Martin (min man) säger att jag får någon konstig "reablick" och ser lite läskig ut när jag kommer upp i varv. Det här kan ju lätt göra att man bara ser reapriset och då ser bortom kläderna = FARLIGT! Här måste du stanna och tänka. Många har tidigare skrivit "hade jag köpt det om det inte var på rea?" men jag skulle vilja säga såhär "hade jag velat köpa det om det inte var på rea?"... För visst är det väl så att du ändå ska...
 
5. ...unna dig det lilla extra
När det är rea är det ju billigare än vanligt (nähä?). Just därför kan du kanske slå till på det där du verkligen velat ha men inte prioriterat. Är det en ny klänning du behöver inför vinterns alla festligheter? Slå till på en lite dyrare variant som håller bättre kvalitet och som nu när den är nedsatt ligger inom din budget.
 
Lycka till med shoppingen!
 
 Hade faktiskt på mig min älskade klänning under lördagens middag i Budapest
 
 
// Black Friday is coming up and here's my best five tips to your shopping success:
 
1. Preparation is key: Write down what you're really in need of and stick to the list. If you're ambitious: clean out your closet before doing the list
 
2. Get there in time: if you have the possibility, be sure to enter the store the minute they open. Then you'll have the best starting point to find what you're looking for in your size
 
3. Go for the classics: yeah, classic pieces might be "boring" but when you're standing with three winter coat but none of them has a classic go-to colour, you'll wish you would have bought the classic
 
4. Stay true to yourself: a sale can make you a bit crazy. Stop and think before you end up in shopping maniac-mode. Many people say "don't buy it if you wouldn't buy it when not on sale" but I'd rather say "don't buy it if you wouldn't WANT to buy it if it wasn't on sale"... because when it's sale...
 
5. ...you should buy that little extra something: that piece you normally wouldn't afford or prioritize. Let's say you're in the need for a new dress for winter's upcoming events: then go for the more expensive one with better quality, which you now can afford.
 
Happy shopping!

Kommentarer

Postat av: Sanna

Publicerad 2016-11-22 16:20:08

Grymma tips ;)

Svar: Tack fina :) Happy shopping!
Amina Paracha

Postat av: Tilda Barkselius

Publicerad 2016-11-22 17:44:21

Himla bra tips faktiskt!

Svar: Tack fina Tilda :) Hoppas du lyckas med lite smartare shopping om du hade planerat det till på fredag :) ...eller någon annan gång det är rea! Kommer ju snart en mellandagsrea!
Amina Paracha

Postat av: Annika

Publicerad 2016-11-22 19:22:02

Riktigt bra tips! Tack för dem. Och vilken fin bild på dig! Snyggt. Kram Annika

Svar: Vi utbyter tips idag helt enkelt :) hihi! Hörs framöver med fler tips snarast. Tack snälla, det var inte så svårt att få fina bilder på det hotellet i alla fall - även om Budapest annars inte var en hit! Stor kram tillbaka
Amina Paracha

Postat av: Gabriella

Publicerad 2016-11-22 22:28:42

Jättebra tips!! Kram

Svar: Lycka till med ev. shopping :)
Amina Paracha

Postat av: Matilda

Publicerad 2016-11-23 14:50:51

Riktigt bra tips!! :)

Svar: Är glad att kunna hjälpa till lite med hur man kan tänka :) Så blir superglad att du gillade tipsen! Hoppas du hittar något välbehövligt och lite extra fint åt dig själv (eller kanske någon annan?Julklapp?). Puss och kram!
Amina Paracha

Postat av: Yasmine

Publicerad 2016-11-23 15:00:37

Svar:Hehe, tack :) Ja de är ganska annorlunda tror jag, är medveten om det, men hellre lite annorlunda än exakt som alla andra ;)

Jag började faktiskt lyssna på Fredagspodden efter att jag sträckkollat på Hannah & Amandas gamla program "På middag hos Hannah & Amanda" på Youtube! :D
Jag lyssnade på Säkerstil-podden förut...kanske ska ta upp den igen!? :) Tack!

När började man med Black friday i Sverige egentligen?!
Minns när jag bodde i Australien (år 2012) och det dök upp där och jag inte hade nån aning om vad det var först! :P

Svar: Absolut! Håller helt med om det :) åh det har jag inte sett... Borde man ju se då kanske - de är sp himla ärliga och härliga :) .. Ja men det tycker jag att du ska göra! Det är min favorit iaf :) oj du ingen aning när man började med det!? Jag hörde det som sagt första gången 2013 så kanske då? Haha. Ingen aning! Men jag tycker om det såklart hahaha. Rea 👌🏼😍😍😍
Amina Paracha

Postat av: Yasmine

Publicerad 2016-11-25 08:24:49

svar: Det finns ju på youtube så det e bara o kolla är du har tid! Varje avsnitt är ca 35 min och de bjuder ju in 2 olika kända personer till en tre-rätters middag. Innan får man se bara H & A stå i köket och laga all mat och prata om personerna som ska komma och sen får man se själva middagen med gästerna och så diskuterar de olika saker :) Supernajs! :)

Svar: Vad roligt! Det ska jag försöka ta mig tid att göra som lite mys nu på kvällarna :) Här i Italien funkar ju inte svenska Netflix etc. så det är jättebra med tips :) Tack!
Amina Paracha

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Biography

Amina is a doctor who doesn’t want to spend all of her life in scrubs. Living in Milano for one autumn sparked her inner love of fashion – in an updated version. Starting as a lifestyle blogger, she changed focus to sustainable fashion, something she wants to make fun, easy and luxurious for everyone, everywhere, anytime. Remember, modern women don't choose between sustainability and luxury, we take them both.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela