Sustainable Luxury by Amina

Bloggutmaningen lider mot sitt slut...

Publicerad 2016-11-28 16:04:00 i Timelapse,

Tur för mig att månaden snart är slut för jag har då inte varit så himla bra på det där med att komma ihåg bloggutmaningen. Det har liksom inte kommit in i rutinen. Jag ber om ursäkt och börjar måndagen med att komma ikapp så att vi kan avsluta med att göra de sista dagarna av månaden till de bästa.

 

Dag 26 - Min favoritparfym

Det har länge varit Burberry Brit men nu är den sista flaskan slut sedan länge och jag har använt upp andra som jag haft under tiden jag har funderat på vilken som blir min nästa doft. Jag är riktigt sugen på att hitta en ny signaturdoft och tror jag har några bra kandidater…

Givenchy Ange où Demon: tog jag bara upp enbart tack vare utseendet på flaskan (så ballt med en ryggrad baktill!), men den doftar faktiskt väldigt gott…

Chanel Chance: den här har jag funderat på även förut för flera år sedan.

Miss Dior Blooming Bouquet: fick den på provflaska i våras på NK’s modekväll och tycker den är superhärlig! Sen spillde jag ut hela i min necessär på väg hit till Italien i augusti.

Calvin Klein Forbidden Euphoria: har fått den som provflaska förut och använde den flitigt tills den tog slut, så den gillade jag verkligen

 Måste bara fundera ut vilken som är mest jag. Vad tror ni? (Himla lätt fråga va?)

 

Dag 27 - Detta är jag beroende av

Godis? Nä, alltså det är jag ju faktiskt inte egentligen, jag kan sluta om jag vill (...säger alla som är beroende). Det jag är mest beroende av är väl Martin kanske. Blir ju ledsen om vi inte ses på en dag – godis saknar jag bara efter en vecka.

 
vs.
 

 

Dag 28 - Hur jag firar julafton

Ni har ju redan hört lite om julplanerna i år om jag inte missminner mig. Men i korthet så delar vi alltid upp julafton mellan min och Martins familj. Det är tacksamt att det går att lösa på det sättet, vi har ju vuxit upp ganska nära varandra (ca 35-40 min med bil). Oftast har det nog varit så att vi börjar hos min familj med lite julstök på morgonen, lite släkt som kommer vid strax innan Kalle Anka-tid och sedan rullar det på med middag sådär vid 16.30-tiden – ungefär halvvägs in i ”Kan du vissla Johanna”… Vid 19-20 brukar vi komma ut till Martins familj och där fikar vi så att vi måste knäppa upp byxknappen.

I år däremot så är vi ju allihop tillsammans – vilket jag ser fram emot väldigt mycket! Mina föräldrar har ju inget hus i Sverige längre och min farbror med familj, som vi annars firar med, är bortresta i år. Så därför blir det annorlunda än ”vanligt”, men jag tror det kommer bli hur mysigt som helst!

 

…just det! Vet ni vad jag kom på? Idag är det sju år sedan jag och Martin förlovade oss. Herregud, jag vet att mina svärföräldrar har ett fruktansvärt kort på oss när vi kom in för att berätta. Ja, alltså, vi förlovade oss i lillstugan på gården och efter en stunds gråtande gick vi in till storhuset och berättade för Martins föräldrar. Jag, som ju grinar för allt, grät nog bort en halvliter minst. Nåja, vi var glada i alla fall. Grattis till oss!

 

  

// Soon this month is over and that’s probably the best. I’ve been SO lousy att keeping up with the blog challenge. So I’m starting this Monday with a recap just to be able to start on a clean sheet – yet again…

 

Day 26: My favorite perfume

It’s long been Burberry Brit but now the last bottle I bought is empty and I’m looking for a new signature… I have found a couple of possible candidates:

 Givenchy Ange oú Demon: I took this up at the airport just because of the bottle (so cool!), but it’s actually a nice fragrance.

Chanel Chance: I have been thinking about buying this before…

Miss Dior Blooming Bouquet: Got this as a sample from a spring fashion evening on NK (a big luxury warehouse) and I loved it! However, on the way to Italy all was suddenly in my bag…

Calvin Klein Forbidden Euphoria: I’ve also gotten this as a sample and I loved it. Used it until the last drop.

 

Day 27: I’m addicted to…

Candy? No, ok, not really, I can stop if I want to (spoken like a true addict). What I’m really addicted to is perhaps Martin. I’m sad to be without him for one day – candy I miss after a week.

 

Day 28: How I celebrate Christmas

Well, I’ve already mentioned some of my Christmas plans haven’t I? But usually we divide Christmas Eve (which is the highlight of celebration in Sweden!) in two; half the day with my family and the other half with Martin’s family. But this year, as I said before, we will all celebrate together! This is due to the fact that mum and dad don’t own a house in Sweden anymore and that my uncle and his family, who we usually celebrate with, is abroad. But this will be jsut perfect I think. Looking forward to it!

 

…and hey! You know what I just remembered!? Today it actually was seven years since me and Martin got engaged! Happy anniversary to us!

Kommentarer

Postat av: Mormorn

Publicerad 2016-11-28 17:44:47

Grattis på er godingar

Svar: Tack! :)
Amina Paracha

Postat av: ExklusivaMoi

Publicerad 2016-11-28 21:28:20

Skulle nog tippa på Chanel (hallååå chanel är chanel, stilsäckert liksom *S*) eller en "fröken Dior" känns inte helt fel heller ^^... mmm mjaaa det är ju inte precis lätt, hähääää! Jag har iaf hittat MIN signatur och det känns extra kul när de som känner mig verkligen känner igen mig med den doften *S* LYCKA till med sökandet iaf...

Svar: Haha ja kanske är så man ska tänka, eller så gör man som när man inte vet vilket vin man ska ta - tar den med snyggast flaska/etikett. Haha! :) Jag lutar just nu lite mot Miss Dior, men vi får se :) Vilken doft har du? :)
Amina Paracha

Postat av: Sandra

Publicerad 2016-11-29 14:25:21

Haha "jag kan sluta om jag vill" <-- exakt så sa jag också när jag snusade förut. Så du har rätt i att alla som är beroende säger så. Martin verkar så himla härlig (precis som du!), grattis till er (i efterskott)! Asså vilken dröm att ni har kunnat vara med båda familjerna under jul! Vi måste alltid köra vartannat på grund av att det är så långt avstånd mellan Ns familj och min. Tråkigt ju! Jag missar mina bröder varenda år tror jag haha

Svar: Hahaha. Jaa... Men jag vill ändå inte sluta äta godis så det är lugnt för mig hehehe 😂 naw sötis tack! Jag tycker ju förstås att han är bäst, men jag är ju bias. Ja vi har tur på det sättet måste jag säga; bästa av två världar 👌🏼 önskar att vi i framtiden har en megastor lägenhet som vi kan ha ett superstort julfirande i med alla familjerna tillsammans 😍 vi två, mina föräldrar, Martins föräldrar och Martins brorsas egna lilla familj...
Amina Paracha

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Biography

Amina is a doctor who doesn’t want to spend all of her life in scrubs. Living in Milano for one autumn sparked her inner love of fashion – in an updated version. Starting as a lifestyle blogger, she changed focus to sustainable fashion, something she wants to make fun, easy and luxurious for everyone, everywhere, anytime. Remember, modern women don't choose between sustainability and luxury, we take them both.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela