I fredags fick vi reda på hur vår TYK-kurs är upplagt den här terminen (för er som inte hängt med tidigare i bloggen: TYK = Tidig yrkeskontakt). Det visade sig att på min födelsedag (16/5...) så ska vi ha vår andra "eget val-dag". Den första hade vi ju precis innan jul, men jag gjorde den, som ni vet(?), på jullovet på barncanceravdelningen på Astrid Lindgrens i Stockholm.

Hursomhelst... Så jag tänkte att det är lika bra att ta tag i det på en gång och söka sig en praktikplats, det kan ju vara lite klurigt med sådant. Därför satt jag i fredags och funderade jag lite på vad det är jag vill utforska härnäst och kom fram till att det är kirurgin. När jag sedan då skulle maila kirurgen på Karolinska (eftersom jag ändå tänkte åka hem i samband med min födelsedag) inser jag att det finns ju inte bara en kirurgiavdelning, utan flera.

Jahapp... Det första som mina ögon faller på är "Neurokirurgen" (alltså hjärnan). Det är ju bra ballt. Sedan ser jag "gastro" (alltså mag-tarm typ), "thorax" (alltså hjärtat, typ), "plastik" och "ortopeden" (alltså skelettet). Ortopeden går bort på en gång för det tycker jag inte är så intressant, typ samma sak med plastik. Men gastro, det är ju koolt, för att inte tala om thorax...


Jag frågar Martin vad han tycker jag ska ta... Jag själv är väl lite inne på neurokirurgen. Men Martin säger att "där är det nog väldigt svårt att få praktik"... Men jag söker allt som jag tycker verkar intressant; neuro, gastro och thorax.

...och vad hittar jag i min mailbox IDAG om inte "Välkommen till oss på praktikdag" från NEUROKIRURGEN!


Har bara en sak att säga: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH! :D

Kommentera

Publiceras ej