Sustainable Luxury by Amina

15 bilder: en solig lördag i Venedig

Publicerad 2016-11-13 10:56:00 i Timelapse,

 
Välkomna till en lördag i Venedig!
Äntligen kan jag visa er lite bilder från gårdagen. Vi kom dit 10:40 med tåget från Milano och solen värmde skönt. Vi började röra oss in mot Marcusplatsen genom otaliga mysiga gränder och över lika många småbroar.
 
 
 
Staden är fylld av vackra marmorbyggnder, kyrkor och monument, men ännu fler slitna hus med flagnande fasader och olika färger. Der är en stad med karaktär. 
 
 
 
Vi kom fram till att troligtvis måste turistnäringen stå för minst 85% av stadens inkomster. I princip ALLT är fokuserat kring turism och små shops med såna här masker hittas runt varje hörn. Sist jag var i Venedig var jag ungefär 11-12 år tror jag (jag är inte så bra på att minnas vilket årtal jag gjort olika saker), och då tjatade jag mig till en mask såklart. En blåguldig, väldigt vacker. Den har faktiskt kommit till användning också, dels somm prydnad i rummet men dels också nångång på någon maskerad. Jag tror att jag själv måste anordna en maskerad med masker nångång - det vore kul!
 
 
 Hehe, vad ska jag säga? Om man hittar en godisbutik så måste man ju gå in? Martin hittade sin barndom i Trolli-hamburgaren och jag hittade sura tungor (ej på bilden) vilket fick symbolisera min barndoms favoritgodis.
 
 
 
Jag håller fast vid att en stad som har vatten är en vacker stad. Speciellt när solen skiner och det glittrar så vackert i vattnet.
 
 
Ponte de Rialto (ovan) är den största bron i Venedig (tror jag i alla fall!). Det blev några vändor över den igår. Vi hann faktiskt gå förvånansvärt mycket!
 
  
 
 
Det var gratis(!) att gå in i Marcuskyrkan. Det var inte nånting jag förväntat mig. Inuti är den helt fantastisk. Allt är gjort i små mosaikbitar. Det ser verkligen ut som målningar på håll men nära ser man att det är små, små bitar. Wow! Terrassen kostade däremot en liten peng men det var det värt för att komma ut i solen och blicka ut över Marcusplatsen och få se på detaljerna på nära håll.
 
 
 
 
Hej från terrassen!
 
 
...och hej från Marcusplatsen!
 
 
 
 
 
 
Här är min outfit: jeans från Anine Bing, polo och topp från H&M, skor från Gucci och väska från Louis Vuitton. OCH! Inte att förglömma: glitterstrumpor från & Other Stories! Glitter är ju så hett i höst och vinter så det är verkligen nånting att satsa på tycker jag. Strumporna är ju annars något som lätt kan vara lite tråkigt och osynligt. Låt dem glittra lite! 
 
 
Självklart måste man åka gondol när man är i Venedig. Tips dock för er som ska åka dit:
 
1. Välj en medelålders gondolförare, skulle säga att kring 40 år är optimalt.
2. Börja gondolfärden nånstans mitt inne bland gränderna
 
Vi började ute vid den stora bron och med en gammal man. Det var tyvärr inte värt pengarna..... Men så är det ibland. Vi hade i alla fall en fin gondol med guldänglar.
 
 
Kram på er och ha en härlig söndag nu!
 
 
// A sunny Saturday in Venice. It's a magical town - just have a look at these pics! Of course, almost everything is about tourism and it's quite expensive, but it's a must see town (before it sinks!). 

Kommentarer

Postat av: Kattis

Publicerad 2016-11-13 11:17:22

Venedig är verkligen en vacker stad...dock tyckte jag det var bitvis liiite för turistigt för min smak. Men älskar alla byggnader, broar, masker och vatten som finns där!😀 Härliga bilder!
sv: Åh det finns så mycket mer av grekland än den turistiga sidan kan jag lova. Det är ett land som är värt ett eller flera besök, men det finns verkligen ställen som bör undvikas om man inte gillar det typiskt turistiga och kan förstå om många tror att det är så överallt.

Svar: Ja det är ju otroligt turistigt. Men nu var det ju ändå lite lågsäsong så det var inte sp farligt med folk. Däremot är ju allting i själva staden lika turistigt för det förstås. Men ändå kul :) maken hade inte varit där förut så det var kul!
Amina Paracha

Postat av: Carro

Publicerad 2016-11-13 15:42:46

wow vill verkligen besöka Venedig! och sååå snygg du är!

Svar: Det är absolut värt ett besök, men man behöver inte mer än en heldag :) om man inte är superintresserad och vill läsa på allt och sitta länge och äta osv. :)
Amina Paracha

Postat av: Linnea Aurora

Publicerad 2016-11-14 00:22:45

Alltså Marcus-kyrkan!!!!

Svar: Vet. Dör lite. Men undrar om Gud verkligen gillar det så pråligt? Kanske borde man ha lagt pengar och tid på att hjälpa andra istället för en stor superguldig kyrka? Ja, inte vet jag. Den är iaf väldigt fin att titta på :)
Amina Paracha

Postat av: myrtillus.blogg.se

Publicerad 2016-11-14 10:59:33

men vilka härliga bilder från en fin stad jU! Var där två gånger som barn, men skulle verkligen vilja uppleva den som vuxen med :) mitt starkaste minne är typ att jag blev magsjuk efter att badat fingrarna i kanalen under en gondoltur och sen ätit chips... haha x) hoppas du får en fin dag så ska jag in kika vad jag har missat här under tiden jag var i Kina!

Svar: Haha men nej vilken dråplig historia. Jaja du lärde dig väl nånting ;) jag var där för typ... 14 år sen så det var faktiskt kul att komma dit igen som vuxen :) nästa gång blir väl om 10-15 år när man kanske har barn själv <3 ja gör så! Kul att ha dig tillbaka! Kram
Amina Paracha

Postat av: Sandra

Publicerad 2016-11-16 15:11:30

Asså megavackert ju! Jag har aldrig varit i Venedig! Varför är det optimala valet just en medelålders gondolförare? Haha jag hade nog också velat ha en sån där mask, trots turistgrejen :P Men fattar att du inte köpte en till!

Svar: :) GO THERE! Det är faktiskt värt det, men man behöver inte mer än en heldag tycker jag :) Så man kan slippa undan en dyr hotellnatt :) ... Haha jo för att då kan han orka paddla lite snabbare. Vi åkte bokstavligen talat runt kvarteret och det var allt... Förra gången (typ år 2002) hade jag, mammis och pappis en bättre gondolförare och vi såg massor. Dessutom sjöng han - men det hade nog inte med att han var medelålders att göra. Ja men alltså om man är där för första gången tycker jag att man ska köpa en mask - det är ju lite en grej. Och sen kan man alltid vara snyggast på ev. maskerader :)
Amina Paracha

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Biography

Amina is a doctor who doesn’t want to spend all of her life in scrubs. Living in Milano for one autumn sparked her inner love of fashion – in an updated version. Starting as a lifestyle blogger, she changed focus to sustainable fashion, something she wants to make fun, easy and luxurious for everyone, everywhere, anytime. Remember, modern women don't choose between sustainability and luxury, we take them both.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela