Sustainable Luxury by Amina

23 november i bilder och text

Publicerad 2016-11-23 19:05:00 i Timelapse,

Jag är bra på rutiner – att följa schema och göra lite sammasamma varje dag (förutom på helgen då såklart, så tråkig är jag inte!). Men jag gillar rutiner eftersom aktiviteten inom varje punkt varierar. Varannan vardag är det frukost med gröt, varannan dag med yoghurt. Jobbet är ständigt varierande eftersom jag jobbar med människor. Varje dag träffar man någon ny, en ny familj, ett nytt barn, en ny sjukdom, något nytt att läsa på, fundera över. Nya ställningstaganden, etiska överväganden… Träningen är också rutin men varierande även den. Jag är bra på rutiner helt enkelt! Men tydligen är det ändå väldigt svårt att lyckas med bloggutmaningen!? Jag förstår inte. Här kommer i alla fall en summering av de senaste fyra(!) dagarnas utmaning…

 

Dag 20: Hit vill jag åka innan jag dör
Finns så många ställen, vad ska man välja!? Mauritius kanske? Ser sjukt härligt ut när man googlar.

Dag 21: En film jag kan se hur många gånger som helst utan att tröttna
Hitta Nemo
 

Best song ever...

Dag 22: Den bästa dagen på året och varför
Det är en jämn tävling mellan min födelsedag (speciellt om den är på en fredag) och julafton. Plus för min födelsedag är att man är huvudperson, att man ofta får göra saker man själv gillar och äta det man vill. Minus är ju att det många gånger infaller en vanlig vardag i maj och man bara jobbar på som vanligt och inget speciellt händer. Plus för julafton är att det är en röd dag, att hela familjen samlas, att man äter god mat och har fler lediga dagar efter julafton. Minus är att man som läkare ändå kan behöva jobba på julafton.

Julafton vann va?
(Jag har blivit mindre egocentrisk med åren tror jag).

 

Dag 23: Min dag i bilder & text

Idag är det alltså onsdag dn 23/11 och det var tur för er att jag inte skulle visa min dag igår, för då var jag hemma och städade och tvättade. Jag hade nämligen feber i måndags så jag ville vara hemma för en feberfri dag. Nåväl… 

 

Jag har hittat en ny väg till jobbet som inte innefattar byten men istället då ger en ca 8 min gångväg från hållplatsen. Men det är bara bra på morgonen att gå få lite! Går inte så mycket på jobbet. Dessutom kan jag ju passa på att skriva till er på vägen då – effektivitet!

 

Åker bussen strax efter åtta (lyx!) och når fram till sjukhuset vid nångång efter halv nio, lite beroende på. Där ”byter jag om” = tar på mig min vita rock…

 

Väl på jobbet så är det en kortare morgonrapport och efter det följer jag med en av ST-läkarna (specialistläkarna) och träffar några av barnen på avdelningen. Efter det följer en otroooooligt lång och, enligt mig, superineffektiv rapport av vad som är nytt för idag samt vad som planeras för var och en av barnen. Det är då sånt här blir väldigt lockande…

 

Det fanns det mycket av på mitt förra jobb men här är det ganska sällan (tur för mig). Jag försöker att inte ta så mycket, eller helst inte alls. Idag var det inte något problem för det fanns en gottegris till läkare på plats.

 

Lunch här är typiskt vid 14:30, så även idag. Det här var det jag valde. Här följs det italienska sättet att äta; först en pasta eller risotto som ”primi”, sedan något kött/fisk/fågel/vegetariskt + tillbehör (”secondo”) och efter det något sött (”dolce”), där man får välja mellan yoghurt eller frukt. Till maten finns alltid bröd, kex eller grissini. Så den enda rätten som saknas är ju den allra första lilla aptitretaren ”antipasti”.

Efter lunch finns det aldrig nånting speciellt för mig att göra så det brukar inte bli att jag stannar så värst länge på eftermiddagen. Idag kom jag hem vid strax innan 17 och Martin kom hem en liten stund därefter. Vi drog direkt till gymmet!

 

Vi körde faktiskt mitt intensivpass (jag är ju ledare på Friskis&Svettis hemma!) – det var typ ett halvår sen men det sitter fortfarande! Det är sååå roligt att vara ledare, saknar det lite. Men min höft saknar det inte... Men någongång då och då går det an. Nu är vi hemma igen efter en sväng på matbutiken och håller på att göra i ordning middagen. Idag blir det fisk i ugnen med couscous och ärtor och haricoverts. Mycket roligare än så har jag inte om dagarna – men jag gillar ju rutiner som sagt.

 

// I love routines, but somehow this blog challenge excapes me... Well, here's four days now for you:

Day 20: A place I want to visit before I sign out from this earth

Hmm.... There's so many... But Mauritius always looks nice!

Day 21A film I could see unlimited amout of times

Finding Nemo

Day 22: Best day of the year

Was a tight race between my b-day and Christmas Eve... But then Christmas won. I'm getting more altruistic with age...

Day 23: My day in pics and text

Please see pics above. In short version: I took my newly found bus to work - this gives me time to write to you as well as letting me skip the transfer between tram and bus. I also choose to see it as an upside that I get a bit of a morning walk when I get off the bus (the stop is approx. 8 mins from the hospital). When at work I "change" = put on my white robe... Then I'm alongside a resident and of course, trying my best not to eat unhealthy... The lunch is usually served at 2:30 pm and this was today's catch: risotto as a "primi" and then some kind of vegetable "cake" as "secondo"... with peas <3 I love peas... Then as "dolce" I always choose a fruit. Today an apple which I'm saving for tomorrow when I get hungry at 11 am... Back home before 17 and then off to the gym. Today me and Martin actually tried to do my old program (I'm an instructor at a gym in Sweden). It's a mix of cardio and strenght all baked in to a 55 min workout. Puh! It was sweaty! But I remembered all the steps and turns :) Then we went home for dinner... So that's basically it. Not special, but I like routines.

 

Kommentarer

Postat av: Martina

Publicerad 2016-11-23 21:08:27

Så kul att få se hur din dag ser ut! :D

Svar: Tycker du det? Haha. Jag har ju inte så himla spektakulära dagar kanske men det är kanske roligt ändå att hänga med och lära känna mig lite :) kram!!!
Amina Paracha

Postat av: Heléna

Publicerad 2016-11-23 23:00:59

Jag säger definitivt julafton! Finns inget bättre än att få vakna upp och ha alla barnen här och äta grötfrukost tillsammans och sedan öppna ett morgonpaket :D

Härliga bilder och en promenad på 8 minuter är ju helt okej :D För mig tar det i vanliga fall 25 minuter att gå till jobbet, men sedan foten började krångla så tar det 40 minuter *suck*... Skönt hur som helst att ha gångavstånd till jobbet :D Kram <3

Svar: Ja julafton är nånting alldeles extra. Jag har alltid gillat det men har ju älskat min födelsedag. Men nu är det viktigast att bara få umgås med de man har nära och mysa ordentligt. Det gör man på julen mer än födelsedagen även om man samlas även då. En månad kvar nu bara! Längtar!!! <3
Amina Paracha

Postat av: Alma

Publicerad 2016-11-23 23:52:04

Riktigt kul att få hänga med dig en dag! Fin blogg

Svar: :) så gulligt av dig! Kul att du inte dog av tristess ;) hihi. Tack så mycket jag ska försöka göra den ännu bättre här framöver med mer nischat material så ni vet var ni har mig :)
Amina Paracha

Postat av: Linda

Publicerad 2016-11-24 08:18:55

Bästa filmen!!

Svar: Hihi japp! Utan tvekan ;)
Amina Paracha

Postat av: Jessica Högberg

Publicerad 2016-11-24 15:13:07

Tror nog att julafton vann😀

Svar: Jaaaa :D Jag blir mer och mer säker på det. LÄNGTAR så! Det gör jag ju inte till min födelsedag, hua... hahaha
Amina Paracha

Postat av: Sandra

Publicerad 2016-11-24 16:14:44

Åh jag vill också åka till Mauritius någon gång! SÅ kul att se läkar-amina ju! Blev helt förvirrad av lunchutbudet haha.

Svar: :) Let's go then! ...haha tycker du? Alltså det är ju INTE så jag ser ut hemma... Fast nästan. Förutom att jag har pyjamasen hemma då. Men den är fin <3 Visar den sen i januari... Usch, vill inte tänka på det nu :p ...men har du aldrig ätit en italiensk middag? Antipasti, primi, secondo och dolce? Det känns ju som ett rinnande vatten för mig nu förstås...
Amina Paracha

Postat av: ISA

Publicerad 2016-11-24 17:02:18

Jag gillar att få hänga med en dag såhär, det är såå roligt. Men hallå, är jag trög eller varför fattar jag inte var du bor nu!?? haha ser ju ut som Swe? PS. du har en supersnygg väska <3 PS2. vi MÅSTE ses i Miami. 100% serri. vore så jäkla kul!

Svar: Tycker du det finis :) ? Roligt att höra! Ok, nu ska jag reda ut detta för dig (eller ge det ett försök!):
* Jag kommer från Stockholm
* Jag har pluggat i Göteborg - blev klar i somras.
* I augusti flyttade jag med Martin (min man) till Milano då han skulle göra en utbytestermin.
* Till jul kommer jag hem (till Stockholm)
* Den 26/12 åker jag på semester till Florida

Är du med mig ;) ?

Tack tack tack <3 ...och hoppas vi kan få till en härlig USA-dejt. Donut? KRAMIS!
Amina Paracha

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Biography

Amina is a doctor who doesn’t want to spend all of her life in scrubs. Living in Milano for one autumn sparked her inner love of fashion – in an updated version. Starting as a lifestyle blogger, she changed focus to sustainable fashion, something she wants to make fun, easy and luxurious for everyone, everywhere, anytime. Remember, modern women don't choose between sustainability and luxury, we take them both.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela