Sustainable Luxury by Amina

A Little Rain Never Killed Nobody

Publicerad 2016-11-06 18:19:00 i Timelapse,

Ibland får man bara skärpa till sig och välja att se positivt på saker och ting. Imorse kände jag bara "nej, vilken tråkig dag" när jag tittade ut. Grått, lite småregnigt och en söndag helt utan planer. Det sista kanske lät bra men när man har sina föräldrar på besök så vill man ju gärna ha en plan för att visa nånting roligt... Men vad ska man göra i Milano egentligen - det finns ju inget att se!? Man kan säga såhär; hade inte mina föräldrar varit här hade jag nog krupit ner under täcket igen efter frukosten och fördrivit dagen med olika serier. 
 
Men istället blev dagen såhär...
 
We walked down to Navigli...
 
Som ni ser här ovan så var det rätt jämngrått ute, men vi knallade i alla fall bort till Navigli och kikade lite... Sen tog vi oss in mot mitten av stan. Jag handlade ny dagcreme från ni-vet-var. Sen försökte vi leta upp ett bra lunchställe och vi hittade ett som hette Panini Durini.
 
 
A turkey salad (but then I switched with mum and got her bresaola sandwich, hahaha!)
 
 
Some good coffee - did not dig further into why it was good.
 
 
Efter det kikade vi in i en kyrka som vi bara råkade gå förbi. Wow! Vilka målningar som fanns där. Alla väggar var helt täcka av dem.
 
We found a really nice church. Amazing paintings!
 
Det var också lite coolt för man kunde komma in i ett rum bakom den stora salen där nunnorna förr i världen suttit och lyssnat till mässan. I det rummet fanns också en liten lucka in till den stora kyrksalen där de kunde ta emot nattvarden.
 
The nuns could sit here i a room behind the big hall and listen to the mass
 
 
Unicorns were on board the ark of Noah. Unicorns exist!
 
Efter det här kände vi oss lite sötsugna så vi styrde stegen mot den gamla Marchesi (som jag och Martin var på först ni vet). Den är typ hälften så dyr som den i Galeria Vittorio Emmanuelle II, så det kändes som en bra idé. Men den var tyvärr stängd. Men! Väldigt nära hittade vi det här finfina stället!
 
It was like a dream! 
 
 
Namnamnam...
 
 
Pink and fluffy!
 
På vägen hem lyckades vi också hitta en sevärd kyrka och helt plötsligt befann vi oss nere vid Porta Ticinese i Navigli igen.
 
Inside this church there was a thai mass
 
 
Grey weather but still a beautiful spot
 
 
Porta Ticinese
 
 
Klockan 19:30 har vi bestämt att vi ska ses igen för att gå på vår lilla kvarterskrog med rödvitrutiga dukar. Den man lätt misstar för en turistfälla men som egentligen är en supertrevlig liten restaurang på hörnet som ALLTID är full av folk. Riktigt gott ska det bli! Så det här blev nog en ganska bra dag ändå, även fast det har regnat.
 
Följ mig på Bloglovin' och Instagram
 
//
Sometimes you just have to think positive - change your mindset. I wasn't looking forward to the day when I looked out the window this morning: grey, rainy and no plans. We "have to" show mum and dad something now that they're here in Milan but I felt like there's nothing to show. If they hadn't been here, I wouldn't have taken a step outside the door today, but hey, look at those pictures! This was a nice day, despite some rain. 
 
Follow me on Bloglovin' and Instagram

Kommentarer

Postat av: Heléna

Publicerad 2016-11-06 19:15:37

Det ser ju ut att ha blivit en riktigt bra dag ändå :D Självklart finns det enhörningar - nu är ju målningen ett bevis på det! Önskar bara att jag fick veta vart man kan se dem på riktigt också :D Hoppas ni får en mysig kväll på kvarterskrogen! Kramar <333

Svar: Visst är det ett bevis!? Måste vara det. Men jag har tyvärr inte hittat än var de håller hus... Vi hade en härlig middag med pizza i söndags där på kvarterskrogen hihi. Åt en med ricotta inbakad i kanten. Herregud!
Amina Paracha

Postat av: Christine's Stories

Publicerad 2016-11-06 23:21:04

Ja ibland får man helt enkelt göra det bästa av situationen. Det verkar i alla fall som att ni hade en bra dag. Trots regnet!

Svar: Japp! Det blev det! Positive thinking :)
Amina Paracha

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Biography

Amina is a doctor who doesn’t want to spend all of her life in scrubs. Living in Milano for one autumn sparked her inner love of fashion – in an updated version. Starting as a lifestyle blogger, she changed focus to sustainable fashion, something she wants to make fun, easy and luxurious for everyone, everywhere, anytime. Remember, modern women don't choose between sustainability and luxury, we take them both.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela